Zwemclub D.I.W.I.

Deelnemen Is Winnen

Lees ook dit
OPEN TRAINING op zaterdag 22 september 2018 voor alle personen met een motorische beperking die graag eens komen kennismaken met onze club. Meer info...
 
Befaamde Uitspraken
Zwem nu, adem later
 
Zoeken
Peiling
Zwemmen is ....
 
Bezoekers: 8877916
Belgisch Kampioenschap in eigen bad! Afdrukken
22 mei 2016 - Op zondag 22 mei vonden in Sint-Niklaas de Belgian Paralympic Swimming Championships plaats. Voor D.I.W.I. was het de eerste keer dat zij dit evenement organiseerden. Hierbij kon de club rekenen op een grote groep gemotiveerde vrijwilligers gelieerd aan de club: zowel ouders, broers, zussen en partners maar ook mensen van de bevriende valide club Swimming Team Waasland en officials van de Vlaamse Zwemfederatie.

Ook de zwemmers die deelnamen gaven zich ten volle. In vergelijking met vorig jaar betrof het dit jaar geen 50m bad, maar slechts 25m. Dit deed echter geen afbreuk aan de prestaties, want er werd ontzettend snel gezwommen. Die dag stonden ook alle 7 zwemmers die deelnamen aan het EK in Funchal (Portugal) en in de running zijn voor Rio, aan de startblokken.
 
De medailleceremonie werd opgeluisterd door Marc Vergauwen, afgevaardigden van het Sint-Niklase stadsbestuur en enkele genodigden die een speciale band met de club hebben; allen bijgestaan door een jongere broer of zus van de clubleden voor het aanreiken van de medailles. Eens te meer een bewijs dat D.I.W.I. zich wil profileren als een club die aandacht geeft aan jonge zwemmers en belang hecht aan de betrokkenheid van de gezinsleden binnen de club.
 
Op sportief vlak herinneren we vooral de spannende finales van het geïntegreerde en gesloten BK S14 en het spannende duel tussen Sven Decaesstecker en clublid Jarno Thierens op de 400 meter vrije slag. Ook de nek-aan-nek race tussen Celine Deleuze en Laurien Beirnaert zorgden ervoor dat menig toeschouwer op het puntje van de stoel ging zitten en de rust en volmaaktheid waarmee Maarten Libin zijn wedstrijden afwerkte werden door het publiek geapprecieerd.
 
D.I.W.I. blikt alvast terug op een Belgisch Kampioenschap dat uitblonk van sportieve prestaties en appreciatie van publiek en genodigden en waar ook zwemmers met een voldaan gevoel aan terugdenken.
 
De volledige resultatenlijst kan je hier terugvinden.